Fyng funderar - Yngve Forslins plats på internet

FYNG FUNDERAR – införd i Hälsinge-Kuriren 2007-01-24

Och ordet var TACK!

Nu ska jag försöka lura – för att inte säga bedra – Kuriren på några hundralappar. Hoppas att det här kan smygas in bakvägen litet försynt utan att Guanders eller andras argusögon sätter stopp. Istället för ord under TACK, så tänkte jag använda ”funderingarna” alldeles gratis.

Låt mig bli riktigt personlig. Jag har ju passerat en milstolpe bevars. Det gör vi ju alla årligen. Sedan beror det på hur långt vi kommit i livscykeln.

Det sägs om en kung att han var omgiven av dåliga rådgivare. Jag travesterar och säger att den där dagen gav mig bevis på att jag är omgiven av en stor skara goda vänner. Utan egen förskyllan eller värdighet. Det är bara att ödmjukt tacka och bocka, så djupt att det nästan knastrar i ryggen. För den är inte så mjuk längre.

Jag kan inte specificera allt, men låt mig plocka litet ur floran. På själva dagen låg ”heta linjen” på. Ett trettiotal gånger var det ett väldigt hallåande. Reneé läste en egen dikt till gubben och från Vänersborg ringde en Anders som för länge sedan varit jobbarkompis på Kuriren då han vikarierade på Sporten. Jag var snäll mot honom, sa han, för jag bjöd hem honom på middag. Detta är glömt. Tack alla ringare!

Samma dag kom ett mejl från en Ingvar i Florida som läser Kuriren på webben och ser vad Fyng funderar över. Vi var kolleger på Söderhamns Tidning någon gång i forntiden då han under skolgången ryckte in på Sporten. Tack Ingvar!

Samma fortskaffningsmedel har Lage utnyttjat och grattat från blåsargänget i Alir Wind Band. Det var så man kände vinddraget. Många har också utnyttjat postverket i form av kort i olika valörer. Många vaser fylldes med blomsterprakt. Tack!

Så var det Öppet hus. Den gamla mjölkkrukan var nära att sprängas av alla bidrag som packades ner. Det blev nära fyratusen kronor till Världens Barn. Tack!

I gästboken står ett sextiotal namn. Där samsas både församlingen med sångarhyllare och prästerskap ur skilda falanger. Samt folk från när och fjärran. Tack ska ni ha!

Lasse på andra sidan landsvägen är pålitlig. Han representerar inte bara sig själv, utan tar täckning bakom Svenska Fotbollsförbundet. Efter som jag inte nyttjar datorn själv, så gjorde han en kortpassning till Hon och överlämnade en musmatta med texten ”Se, Upplev, Älska”. Men kortet på Zlatan och hans egenhändiga namnteckning gav han mig. Vi har delade meningar om stjärnan.

Tack alla som kom och trängdes och skar av smörgåstårtan. Hoppas den mådde bra dit den kom. Jag är överväldigad av tacksamhet.

Och så alla i nedstigande led som förgyllde dagen och hantlangade. Vilket stöd. Tack!

Ett tungt lass har Hon dragit. Här räcker inte bara ett tack.

Många tack också till Högre ort, vilket kan tolkas i Hultmans sång: ”Tack för tiderna som farit, Tack för stund som inne är!”

Dagens korn

Till låns har jag språkets glosor
Ett lån är min Äkta Hälft
Till låns är smörblom och rosor
Och till låns har jag livet självt.

Christina Björklund

Till toppen

Yngve Forslin vid sin skrivmaskin

Till startsidanVill du kontakta mig, skriv en rad och skicka till:
Anlitar du hellre Postverket: Kungsgården 967, 826 94 Norrala
Jag träffas även på telefon: 0270-350 31

Webmaster