Fyng funderar - Yngve Forslins plats på internet

FYNG FUNDERAR – införd i Hälsinge-Kuriren 2008-01-23

Skoproblem i badet

Under en längre tid har man fått kryssa sig fram för att komma in till simhallen på Hällåsen. Det har hamrats och spikats och allt har varit ett provisorium. Men nu är ordningen återställd och en helt ny entré hälsar badgästerna välkomna.

Entréhallen är storvulen så man nästan kippar efter andan, och HON greps av visioner att få hyra in sig och installera en diversehandel där. Eller åtminstone en korvkiosk med Johnnys senap i ett hörn. Men det blir nog varken det ena eller det andra.

En del andra nymodigheter stöter man också på. Bland annat är det några anslagstavlor som förgyller väggarna. En av dem vållade debatt mellan tre vise män, Lars, Peter och Sven. Den tycks vara lite svårtolkad. Det var nästan så att de funderade på att överlämna ärendet till en advokat. I varje fall tog de kontakt med en språkvårdare som smålog och vände sig bort.

Hur skall menige man egentligen tolka den här upplysningen: ”Skor få ej bäras inom anläggningen!”

Lars tolkade det så att ”få ej bäras” innebär att man inte får bära skorna i händerna, utan de måste sättas på fötterna.

Peter skrattade och menade att Lars var dum i huvudet. Vid t ex efterlysningar av en försvunnen person så kan det heta att han var klädd i mockajacka och golfbyxor och bar skidskor. Bar skidskor innebär att de satt på fötterna. Det är sånt som inte får förekomma inom anläggningen, sa Peter.

Sven ville vara på den säkra sidan, så han tänkte ”bättre från än till”, och satte inte på sig varken strumpor eller skor utan stoppade utensilierna i badkassen så att de osynliga bars ut barfota till entréhallen där han skodde på sig. Men den är ju också inom anläggningen!

Ja, inte kan man hålla på och penetrera petitesser på det där sättet. Badsämjan har alltid varit god bland oss pensionärer som har privilegiet att samlas på torsdagsförmiddagarna och dela plats med skolungar. Och de brottas också med problemen att tolka anslagstavlornas uppmaningar. De är visst rädda om det lilla de har så de hoppar över den där uppmaningen om att badbyxor inte ska bäras – på kroppen när och hur som helst. Men de kanske lär sig när de blir pensionärer. Bära skor eller badbyxor kan vara bekymmersamt nog.

Huvudsaken är att vi får bada. Både unga och gamla. Bad är hälsa. Med eller utan skor och badbyxor.

Dagens korn

Sår av svärd kan botas
men inte sår av ord.

Japanskt ordspråk

Till toppen

Yngve Forslin vid sin skrivmaskin

Till startsidanVill du kontakta mig, skriv en rad och skicka till:
Anlitar du hellre Postverket: Kungsgården 967, 826 94 Norrala
Jag träffas även på telefon: 0270-350 31

Webmaster