Fyng funderar - Yngve Forslins plats på internet

FYNG FUNDERAR – införd i Hälsinge-Kuriren 2008-04-16

Kollektbonus

Nöden är ju uppfinningarnas moder. Nu öppnas möjligheten för att få se folk strömma till kyrkorna.

Patrick Bubicic är mannen som lanserar kollektomaten ”Välsignelsebonus”, som skall öka givandet i kyrkosverige. Och inte bara givandet, utan vinnandet står också på lur. Han menar att det här kommer att stimulera ett högre och ett oftare givande, och ingen vet ju när ”välsignelsen” kan komma, säger han.

Programmet är slumpartat och var tusende givare kan få sin gåva igen tio gånger om. Den som med till exempel sitt betalkort satsar hundra kronor i kollekt kan ”välsignas” med 1000 kronor och den som ger 1000 kronor kan få 10 000 kronor rakt in på kortets konto.

Bubicic menar att detta ska sporra folk i högre grad att gå till kyrkan och att därvid också kollektera mera.

–Folk kommer som aldrig förr. Det hela blir mera spänningsfyllt och man kommer att fråga sig ”blir det jag som får välsignelsen idag?” säger han.

En kyrka i Jönköping kommer snart att installera en kollektautomat och pastorn väntar mycket av idén. Men pastorn blundar inte för att den kan innebära en fara för välsignelsejagare som offrar större summor än vad de har råd till. Men en varningsskylt sätts upp mot givarmissbruk. Så mitt i all välsignelsejakt gäller det att vara på sin vakt.

Den här fantastiskt sensationella nyheten har förmedlats genom rikstidningen DAGEN.

Och den stod att läsa tisdagen den 1 april! (DAGEN- om sanningen ska fram!)

Sveriges kyrkomeninghet har något att se fram emot…

Allting går att sälja med mördande reklam. I stora DN utannonserades häromdagen en traktor T22. ”Kan ej startas då jag tappat nyckeln. Annars går den fint. 10 000 kronor. Snöplog finns till den.” (Ur Oskarshamns-tidningen)

Så en annons i Kuriren som vittnar om ärlig varudeklaration. Kan vara ett fynd inför vårbruket. ”Jordfräs Partner 31 i fint skick. Men den startar ej sedan den blev tvättad. 700 kronor.”

Häromkvällen var jag till Edsbyn på en mycket festlig Östgala som firade minnet av de 100 åren sedan Calle Öst föddes. Om varje människa finns det delade meningar, så ock om Calle Ö. Men man lämnade festligheten med den bestämda uppfattningen - han var en märklig människa, Calle.

De kan mycket i Edsbyn, och nästan det mesta de vet och kan är bandy. Det sitter mycket i benen och i klubbhanteringen. Men här är en sak som de kanske inte vet. De är bortskämda med stora publikuppbåd vid flera SM-finaler, men är det här känt i Edsbyn: Den största publiken hittills på en SM-final i bandy härrör från 1959, då Skutskär och Västerås möttes på Stadion i Stockholm. Hela 27 420 personer var åskådare. (2-1 till Skutskär)

Där ligger Edsbyn i lä. Hittills.

Dagens korn

April, april!
Dess löften är fagra, dess leende brett
och dess uppsyn är oskuldsblå.
April bör vi nalkas på varsamt sätt,
Den är inget att lita på.

Holmberg i DN

Till toppen

Yngve Forslin vid sin skrivmaskin

Till startsidanVill du kontakta mig, skriv en rad och skicka till:
Anlitar du hellre Postverket: Kungsgården 967, 826 94 Norrala
Jag träffas även på telefon: 0270-350 31

Webmaster