Fyng funderar - Yngve Forslins plats på internet

FYNG FUNDERAR – införd i Hälsinge-Kuriren 2009-01-21

Reapullovern

Jag fyller år en gång varje år. Det gör alla. För det här året har jag redan fyllt. Hur mycket? Ja, det är en massa år, så det är svårt att hålla ordning på ordningen. Det blir så med tiden.

Det är bra att starta så här tidigt på året, då är det undanstökat.

Vi var i stan en dag så där i julreadagarnas eftersläp. Det var lugnt i butikerna. Billigt var det också. Först är det ordinarie pris, sedan realiseras ner till hälften och så 50% på hälften och ”ta tre betala för två”. Sen trappas det ner ytterligare och då är man nere så lågt att om man plockar fram en rabattkupong så blir det nästan jämnt skägg. Julklappar ska köpas efter trettondagen.

När vi gick och snokade så hittade HON en sommarfärgad pullover som passade till min hårfärg.

– Håll i den här, sa HON och slängde den i famnen på mig och vandrade själv vidare bland kvinnosortimentet.

Och där stod jag som en modedocka och bar upp pullovern. En och annan dam ryckte i den tills de upptäckte att det var en levande människa som höll upp den.

Ja, sen kom födelsedagen och det blev te och smörgås på säng och på brickan låg ett fint paket med snören och rosett. Och som en lillpojke som ivrigt sliter upp julklappspaketen kastade jag mig nyfiket över paketet och rev av snöret. Vilken ”overraskelse” när innehållet visade sig vara den sommarfärgade pullovern som jag hållit upp i butiken. Inte låtsades jag veta om att det var en reapresent, utan jag tryckte den ömt och tacksamt till hjärtat och kramade givarinnan. Och nu väntar jag på sommaren.

Tjugondag jul har gått och julen sjungits ut. Till julen hör julkrubbor. En god vän var på besök i Uppsala och tänkte få frakta hem en krubba. Gick in i en affär där sådana utensilier borde finnas. Expediten stirrade: – Julkrubba? Vad är det för något?

I lärdomsstaden kan man också stå frågande inför självklara saker.

Från Uppsala är det inte långt till Stockholm. Där verkar Carl-Erik Sahlberg i Klara kyrka. Verksam också på Plattan. Stockholm är sig inte likt sedan Sahlberg började sin verksamhet, säger man. Märkliga saker händer.

I en adventspredikan yttrade han att tiden är så andligt öppen, människor är så sargade och vi har bara Jesus att erbjuda dem. Det märks genom kontakterna på Sergels torg, bland ungdomar på driven i city och vid fängelsebesök.

– Och när människor får möta Jesus, då börjar lovsången tona. ”Leve Jesus!” När volontärerna från Sergels torg leder lovsången så är det sången från förvandlade människor, framhåller Sahlberg.

Och nu kommer Carl-Erik Sahlberg till Söderhamn, och har mycket att ge. Han medverkar i veckoslutet i konferensen anordnad av Kyrkorna i Söderhamn. Det ska bli spännande!

Dagens korn

Enda sättet att få en
vän är att vara en.

Ralph Waldo Emerson

Till toppen

Yngve Forslin vid sin skrivmaskin

Till startsidanVill du kontakta mig, skriv en rad och skicka till:
Anlitar du hellre Postverket: Kungsgården 967, 826 94 Norrala
Jag träffas även på telefon: 0270-350 31

Webmaster