Fyng funderar - Yngve Forslins plats på internet

FYNG FUNDERAR – införd i Hälsinge-Kuriren 2009-08-19

Rörligt folk

Visst blev det lite tomt och lamt på byn sedan Annika tömde Kungsboden och skuddade stoftet av sina fötter. Hon är saknad av både en stor och vidsträckt kundkrets och trogna kaffegäster. Vart tog hon vägen? är det många som undrar. Vart hon skulle ta vägen visste hon ju inte själv. I det fallet litade hon väl på Gud som hon gjorde i så många andra sammanhang.

När hon stallat in det mesta av möblemanget i ladugårdsbyggnaden hos Håkan så hade hon först sitt säte hos vännen Tuula. Sedan bar det iväg till Falun, även där hos en väninna. Men sen var det som om spåren tog slut.

Så häromdagen låg ett vykort i postlådan. Gladsidan visade ett parti raukar och därvid kunde hon lokaliseras till Gotland.

”… Soliga hälsningar till er från en ledighetsfirande Annika. Trivs hos Birgitta och Johan plus sorkar på Gotland. Cyklar och är i lagårn emellanåt, mockar skit. Nästa anhalt blir Öland. Allt gott till Er! Kramar Annika”.

Nu vet ni det alla fundersamma gamla kunder och besökare i Kungsboden. Ta åt er. Med Annikas hastighet att vispa omkring så kan man väl vänta att hon när som helst dyker upp bakom hörnet. Men någon julmarknad blir det förstås inte. Och var hon finns någonstans just nu är inte gott att veta.

Annika hon rör på sig. Det finns folk som rör på sig i olika sammanhang. Jag tänkte på det gamla begreppet vandrarpredikanter när jag nyligen såg en artikel om Ulf Ekman verksam i Livets ord. Det är mannen som ”rör på sig” på estraden. Han har en väldig arbetskapacitet den mannen och inte ens i predikstolen kan han ta det lugnt. Han är en vandrarpredikant.

I samband med Europakonferensen hade ett tv-team monterat en stegräknare på Ulf, och tittarna fick tävla och gissa hur många stegmängder han tog under sin predikan. Ja, vi tröga norrlänningar har svårt att hänga med. Den som skulle gissa rätt måste dra till med 2 635 steg!

Jag har sett en springande predikare en gång tidigare. Det var någon gång på 60-talet när Albin L. var på Bergehällarna vid en ungdomskväll och skuttade som en stenget under hela sin predikan. Det var en nyhet för ungdomar och andra från söderhamnstrakten att se en springande förkunnare. Originalitet har alltid kännetecknat Albin. Det är något friskt över honom.

Dagens korn

Låt ingenting ont
vara i dina tankar

Konfucius

Till toppen

Yngve Forslin vid sin skrivmaskin

Till startsidanVill du kontakta mig, skriv en rad och skicka till:
Anlitar du hellre Postverket: Kungsgården 967, 826 94 Norrala
Jag träffas även på telefon: 0270-350 31

Webmaster