Fyng funderar - Yngve Forslins plats på internet

FYNG FUNDERAR – införd i Hälsinge-Kuriren 2010-01-13

Julen och Knut-ar

Att sätta sig vid skrivmaskinen efter ett långt juluppehåll är som att börja ett nytt jobb. Det har mest varit att ägna tid åt att tänka på snö och kyla, knipa om sig och försöka hålla sig varm. Och än lär det inte vara färdigt.

Ja, julen ja. Joodå, tomten kom och tyckte jag varit snäll så det blev både ett och annat. Och utan att placera de övriga i bakgrunden så nämner jag gåvan från en sonson, som försåg mig med boken ”75 sportjournalister”, där man fått glädjen att stifta närmare bekantskap med mängden av stora kändisar. Den ger en god inblick i hur dessa stjärnor, som till synes alltid leker fram sina opus i press, radio och tv, fått kämpa och stressa.

Ja, julen ja. En annan falang som inte får ligga på latsidan är Ordets förkunnare. Till skillnad mot kroppens journalister skall de tänka på själens mättnad.

Det går an att formulera sig på många sätt när prästen står inför sitt auditorium. Som till exempel prosten i Dalarna, som kanske eljest var mest van att se glesa bänkar gapande emot sig. Julottan var välbesatt och han inledde sin förkunnelse med orden: ”Nu är det jul igen och nu är ni här igen”, eller ”Det var värst så många Betlehemsturister det var här idag”.

Vad det sedan blev för märgstarka rätter som dukades upp för lyssnarna förtäljer inte historien, men säkert hittade julevangeliet rätt väg till både kullor och masar.

Från det ena till det andra så kan vi gå över till lite ekonomiska tankebanor. Det är inte utan att man funderar om HON ska komma i åtnjutande av lite småpengar. Det är så att Yves Rocher, grundaren av det stora skönhetsföretaget i Paris, har slutat sina dagar, 79 år gammal. HON har haft goda kontakter med honom.

Han startade sitt företag 1959 och är representerad i 80 länder. Årsomsättningen ligger på 21 miljarder kronor. Det är många kvinnor runt om i dessa länder som somnar och vaknar och tänker på vännen Yves. Vi får väl se när testamentet öppnas!

Ja, julen ja. Efter gammal sed ska väl julen kastas ut den här dagen då Knut står i almanackan. Men så länge inte alla barren ligger på julgransmattan kan väl stammen få stå kvar och lamporna stråla.

Tjugondagknut kommer mig att tänka på ramsan om Knut och knutar.

Knut stod bakom en knut och knöt en knut. Så kom Knut som bodde knut om knut med Knut och frågade: ”Vad gör du Knut?” ”Jag håller på att knyta en knut”, sa Knut. Och så knöt Knut en knut. En sådan knut hade Knut aldrig tidigare sett Knut knyta bakom en knut. Bra knutet av Knut tyckte Knut.

Dagens korn

När deklarationerna granskas
upptäcks många fylleriförseelser.

Saxe

Till toppen

Yngve Forslin vid sin skrivmaskin

Till startsidanVill du kontakta mig, skriv en rad och skicka till:
Anlitar du hellre Postverket: Kungsgården 967, 826 94 Norrala
Jag träffas även på telefon: 0270-350 31

Webmaster